Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Kom til København og læs teologi

”Jeg elsker at bo i København! Jeg havde aldrig nogensinde forestillet mig, at jeg skulle bo i København, men det er en utrolig undervurderet by” fortæller Annika.

Af stud.theol. Cecilia Harvey. Interview med stud.theol. Annika Thusholt Hansen

På trods af en regnfuld cykeltur til DBI er det en smilende Annika Thusholt Hansen, jeg møder en torsdag morgen for at høre, hvordan hun har det som studerende på DBI.

Annika er 26 år, fra Vestjylland, og studerer på andet år på bacheloruddannelsen i praktisk teologi. Ud over studierne arbejder hun som lærervikar og er aktiv i sin menighed. Hun er glad for at strikke, gå ture og drikke kaffe. Helt enkelt ”at nyde livet”, med hendes egne ord.

Hvorfor læser du praktisk teologi på DBI?

”Jeg har boet i Australien i 4 år, hvor jeg arbejdede meget med unge, og det var helt vildt spændende og meningsfuldt. Jeg har haft svært ved at finde en uddannelse, der ville være relevant for den slags arbejde.” Svaret kom i form af et tip fra Annikas søster om den nye uddannelse i praktisk teologi på DBI. ”Jeg tænkte bare, at hvis jeg skulle finde noget, der for mig var både spændende og relevant, så måtte det være det.”

Hvad har været mest interessant indtil nu?

”De fag, som kigger indad på Bibelen er spændende. Men det, der virkelig fanger min opmærksomhed, er når vi kigger udad og ser, hvordan mennesker er. Særligt fag som livssyn, etik, kultur og sjælesorg har Annika været glad for.

”Sjælesorg, har nok været det, som har resoneret mest med mig. Jeg kan se mig selv i det arbejde fremover. Det at snakke med mennesker og snakke om livet og virkeligheden.”

Hvad drømmer du om at bruge din uddannelse til?

”Discipelskab er rigtig spændende, det er nok det, jeg brænder for. At vandre med folk, der lærer at være mere lig Jesus, og hvad det betyder at være kristen i dagens Danmark.”

Hvordan er det at bo i København?

”Jeg elsker at bo i København! Jeg havde aldrig nogensinde forestillet mig, at jeg skulle bo i København, men det er en utrolig undervurderet by. Jeg kan så godt lide mangfoldigheden og det liv, der er her.”

Hun kendte ikke nogen, da hun flyttede hertil, men nu stortrives hun, blandt andet fordi hun har fundet et kirkefælleskab og mange gode venner.

Hvad vil du sige til dem, der overvejer praktisk teologi på DBI?

Svaret kommer hurtigt: ”Prøv! Kom til København og giv det et skud!”