Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Evangeliet er min drivkraft

Stefan kan ikke fordrage tanken om, at hans medmennesker skal gå fortabt, så han læser teologi for at kunne fortælle andre om Jesus.

Interview v. Mads Due, stud.theol.

Jeg møder Stefan Mocanu Jensen til en snak om, hvordan han endte på DBI, og hvad han håber at kunne bruge sin uddannelse til.

Dagens undervisning er veloverstået, og de studerende bevæger sig enten mod læsesalen eller andre gøremål rundt om i København. Stefan på 21 begyndte i august på bacheloruddannelsen i teologi og mission, men det lå ikke nødvendigvis i kortene, at Stefan skulle læse teologi: ”Jeg er vokset op i Østervrå nord for Aalborg, og jeg havde egentlig tænkt, at jeg skulle være fotograf på et krydstogtskib.”

Jeg glæder mig til at høre dig prædike!

Afgørende blev en oplevelse på Hedemølle efterskole, hvor Stefan fik lov til at holde andagt: ”Bagefter sagde én af lærerne: ’Jeg glæder mig til at høre dig prædike en dag!’ Siden da tænkte jeg, at jeg måske skulle jeg blive præst. Jeg blev opfordret til at læse nogle kristne bøger, men der var ét stort problem: Jeg er ordblind,” fortæller Stefan. Derfor bad han til Gud: ”Jeg sagde: ”Hvis jeg skal læse teologi, så må du hjælpe mig. Nu læser jeg, og jeg kan ikke forklare det. På papiret er jeg mere ordblind end nogen andre. Men læse, det kan jeg.”

Evangeliet er drivkraften

Efter gymnasiet og et sabbatår som volontør i KFS i København fik Stefan endelig mulighed for at begynde på DBI. Selv oplever han evangeliet om Jesus som den altoverskyggende drivkraft bag studiet: ”Jeg kan ikke fordrage tanken om, at mine medmennesker skal gå fortabt. De skal høre om Jesus, og vi skal have så mange med som muligt! Da jeg arbejdede i KFS fandt jeg ud af, hvor fedt det er at møde ikke-kristne og fortælle dem om Jesus.” Som interviewer er man ikke i tvivl om, at her sidder en ung mand, der ønsker at nå mennesker med evangeliet.

Der er to ting, der er vigtige

Oprindeligt var idéen at blive præst i folkekirken, men det er ikke længere den eneste mulighed: ”Efter at jeg er startet på DBI har jeg også tænkt, at man måske kunne blive underviser. For mig at se er der to ting, der er vigtige: At vidne om Jesus og at fordybe sig i teologi.”

Og til dem, der overvejer at læse teologi, er Stefans budskab kort: ”Mange tænker, at man skal være nørdet eller have styr på det hele i forvejen, men det er ikke rigtigt. Man behøver ikke at vide på forhånd, hvad man vil med sin teologuddannelse. Så tag en chance, prøv det af!”