Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Bibelen læses forlæns, men forstås baglæns

Flere gange de senere måneder har jeg mødt et påtrængende spørgsmål: ”Har du i virkeligheden ikke bare det samme forhold til Bibelen, som radikale muslimer har til Koranen?”

Sådan skriver sognepræst Jens Ole Christensen i en klumme i Kristeligt Dagblad 12. november 2016. Han fortsætter:

“Det er faldet, når jeg har givet udtryk for, at Bibelen – for at bruge en klassisk formulering –  er autoritet for mig i alle spørgsmål om kristen tro, lære og liv.
Jeg indrømmer, at spørgsmålet er kommet noget bag på mig, fordi det i min optik er indlysende, hvorfor svaret er nej. Men når jeg har mødt det både som et anfægtet spørgsmål fra en tros- og meningsfælle og som en udfordring fra en tænksom sekular sogneboer, er tiden vist inde til at tage det alvorligt som mere end plat polemik.”

Læs resten af klummen her Artiklen er ikke låst.