Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Ny ph.d.-studerende på vej

Louise Høgild Pedersen er den næste ph.d.-studerende i rækken. På sigt skal hun undervise i sjælesorg og latin.

Ny ph.d.-studerende på vej

Vi er meget glade for at kunne fortælle, at vi har endnu en ph.d.-studerende på vej. Denne gang er det vores dygtige ungdomsrejsesekretær og stud.theol. Louise Høgild Pedersen, som efter endt mastereksamen sommeren 2020 begynder på en ph.d. i sjælesorg.

DBIs bestyrelse har i deres strategiplan for 2015-2020 haft som mål, at der ansættes en kvindelig underviser på DBI og på FIUC-København i ikke-normative fag. Det ser ud til at lykkes nu.

Planen er, at Louise allerede i efteråret 2019 skal undervise et hold i latin. Og i dette semester er hun også i gang som medleder af en studiegruppe i sjælesorg. Efter endt ph.d.-studium skal hun altså undervise i både sjælesorg og latin – to ret forskellige fag, men de passer godt til Louises interesser.

Vi stillede Louise nogle spørgsmål:

HVORFOR LIGE TEOLOGI?

“Jeg begyndte min studietid på CBS (Copenhagen Business School) uden at have teologi og FIUC-København på DBI i tankerne. Jeg endte alligevel på teologi, fordi jeg fik en klar følelse af, at det var det jeg skulle. At begynde på DBI er den hurtigste beslutning jeg nogensinde har truffet, og måske den eneste, som jeg aldrig har følt mig i tvivl om. Sådan at tage et så vigtigt valg så hurtigt og ud fra en følelse er og var især på det tidspunkt meget ukarakteristisk for mig, og måske fordi den meget afklarede følelse var så fremmed, valgte jeg at lytte til den.”

Relationen mellem Gud og mennesker

“Der er mange ting ved teologi, som tiltaler mig. Især det, at jeg i mit studie har fået lov til at snuse til mange af de fagområder, som interesserer mig. Som teolog får jeg samtidig lov til at synes, at filosofi, historie, antropologi og psykologi er spændende. Men jeg holder særligt af, at teologi handler om relationen mellem Gud og mennesker. Derfor er jeg også endt med at interessere mig for sjælesorg. I sjælesorgen står teorien sin prøve i praksis i mødet med virkelige problemer – der vil jeg gerne arbejde.”

Speciale om sjælesorg

“Mit speciale skal jeg skrive i foråret 2020, så indtil videre er det mest begyndende tanker omkring det, som rumsterer i mit hoved. Mine tanker går på at arbejde med begrebet anerkendelse. Jeg synes det er et interessant begreb, fordi jeg på den ene side forsøger at undgå at blive afhængig af andres anerkendelse; jeg forsøger at hvile i mig selv. Samtidig er jeg jo et menneske skabt i relation med andre mennesker og ikke løsrevet fra fællesskabet. Som menneske har jeg brug for anerkendelse, jeg har brug for at blive set. Jeg tror, at anerkendelse fylder meget for mange, og for nogen (inklusiv mig selv) måske også for meget. Jeg vil gerne i mit speciale forsøge at dykke lidt ned i det felt, og forhåbentlig blive klogere på hvad Gud har at sige om individet kontra fællesskabet, om anerkendelse, og om hvordan vi møder det i sjælesorgen.

Latin er noget helt andet

Er latin ikke lidt langt fra sjælesorg, spurgte vi: “Jo det kan man sige. Umiddelbart er der intet overlap imellem de to fag, bortset fra, at der måske kan være en enkelt studerende i ny og næ der kan have brug for et lyttende øre op til latineksamen ;-). Men det er faktisk det manglende overlap, som tiltaler mig. Latin og sjælesorg taler til hver sin interesse i mig. Sjælesorg handler om mennesker og tiltaler den del af mig, som ikke hørte hjemme på CBS og derfor begyndte på DBI. Latin derimod tiltaler CBS’eren i mig. Den del af mig som er fascineret af Lego, Mærsk og Tivoli. Latin er regler og systemer. Der er svar, som er rigtige og svar som er forkerte, og jo mere man terper, jo bedre bliver man. Derfor ser jeg frem til latin som en kærkommen pause fra sjælesorgen, hvor alle svar indeholder et både-og.”

Inspirere kvinder til teologi

Hvad bliver dit særlige bidrag til undervisningen på FIUC-København og miljøet på DBI? “Jeg håber at kunne inspirere flere kvinder til at læse teologi. Jeg vil gerne være en lille del af at skabe plads til flere kvindelige teologer uden derved at gå på kompromis med DBIs tjenestedelingssyn. Der er brug for kvindelige teologer, på samme måde som vi har brug for forskellige typer af mandlige teologer for at alle nås af forkyndelsen.”