Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Når der er langt til København

Langt de fleste studerende på FIUC-DK er fuldtids- og nærværsstuderende. Men det er også muligt at være fjernstuderende og tage enkelte fag om året.

Interview med Susanne Lubago, BA-studerende i teologi og mission

Susanne Lubago har valgt at tage en bachelor i teologi og mission som fjernstuderende med et par fag om året, selv om hun også er mor til tre, har et fuldtidsarbejde og et stort frivilligt engagement i Sønderborg. Det giver både udfordringer og muligheder, men hun oplever uddannelsen på FIUC-DK som meget imødekommende.

Studerende, fuldtidsansat og frivillig

”Jeg arbejder som dansklærer på en sprogskole, hvor jeg underviser flygtninge, men også udenlandske lærere på Syddansk Universitet og Siemens Flow medarbejdere. Derudover rejser jeg til udlandet og underviser FN kvoteflygtninge. Jeg er glad for mit arbejde med fleksible arbejdsforhold og en ugentlig undervisningsfri dag, hvilket er en stor fordel i forhold til mit studium”.

”Som frivillig er jeg engageret i indvandrerarbejde, sidder i bestyrelsen i Kirkernes Integrationsteam i Sønderborg og arbejder med et projekt for handicappede i Tanzania.

Både i forhold til mit arbejde i Danmark og mit engagement i udlandet ser jeg studiet som en berigelse. Fagene Verdensreligioner, Kirkehistorie, Filosofi og Etik giver et godt fundament for mit arbejde, men også sprogfagene hebraisk og græsk giver indsigt i, hvordan det er at lære et andet sprog, hvilket er godt i forhold til mit arbejde som sproglærer. Jeg ser også frem til at komme dybere ind i Guds ord og til at lære mere om mission og kultur”.

Er det svært at være fjernstuderende?

”Undervisningen bliver optaget og der er en god dialog med underviserne. Når man læser hjemme, savner man at kunne vende stoffet med sine medstuderende. Man får ikke det samme ud af klassediskussioner og der kan opstå tekniske problemer Man går også glip af meget, der foregår, såsom foredrag, konferencer, bedemøder, kaffehygge osv., men ca. en gang om måneden er jeg et smut forbi for at indånde stemningen og drikke en kop kaffe”.

Et godt råd?

”For mig har det været godt, at jeg har gode venner, der har læst teologi, og jeg har også en pensioneret præst, som jeg jævnligt diskuterer med. Fortsæt det gode arbejde. Gør mere opmærksom på muligheden for at læse enkeltfag og være fjernstuderende. Og så måske ændre på eksamensformen ved skriftlige eksaminer, så opgaven ikke skal skrives i hånden og næsten uden hjælpemidler”. 1
1 Elektronisk eksamen bliver nu muligt.