Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Mit liv in medias res

"Gud har givet mig en uforbederlig nysgerrighed, der stort set retter mine interesser mod det hele", skriver stud.theol. Michael Agerbo Mørch.

”Min mor spørger tit om det, så når jeg bliver spurgt om, hvad jeg sysler med for tiden, burde svaret falde prompte. Men det er altså ikke så let at svare på. Det ene øjeblik er jeg optaget af dåbsteologien i 1 Petersbrev, det næste øjeblik af kattens anatomi, floder i Canada, Saudi Arabiens parlament-struktur, Per Højholts poesi, Kurt Gödels uendelighedsteoremer, bevidsthedens forhold til tid og perception, og så evigt videre.

TF og studiejob

Men nu er studiet jo teologi, så hvad er der på listen her? Efter at jeg i sommeren 2014 skiftede DBI ud med Det Teologiske Fakultet og kandidatuddannelsen, har jeg særligt studeret kirkehistorien i 1700-tallet (pietisme og oplysning). En tid med store omvæltninger, som vi stadig mærker konsekvensen af i dag.

En del af arbejdet har været et studiejob under professor Tine Reeh, hvor jeg 4-6 timer ugentlig sidder på Rigsarkivet og læser kilder fra perioden på det ulæselige gotiske alfabet. Selve kildearbejdet er en træning i tålmodighed, men vores resultater kan forhåbentlig kaste nyt lys over 1700-tallets tætte forbindelse mellem Det Teologiske Fakultet, adelen og enevælden.

Jord under neglene på LMH

Ellers fordriver jeg tiden som højskolelærer på Luthersk Missions Højskole i Hillerød, hvor jeg underviser eleverne i troslære, samt bibelfagene Apostlenes Gerninger og Nehemias’ bog. Det er et job, jeg virkelig nyder. Det er for mig “jord under neglene” og træner mig i at anvende den viden, jeg støvsuger fra bøgerne på DBI og TFs hylder. At omsætte kringlet litteratur og terminologi til forståelig og anvendelig jordbo-mål er en pædagogisk – næsten journalistisk – øvelse, som virkelig tænder mig.

Det endelige i alle retninger

Teologiuddannelsen kan det hele, hvilket er skønt. Den tyske oplysningsfilosof, Ernst Cassirer, sagde engang, at når vi ikke har adgang til det uendelige, så må vi gå ud af det endelige i alle retninger. Jeg tror, vi gennem Kristus har adgang til det uendelige, Gud selv. Og hans åbenbaring i Bibelen giver os indsigt, frihed og engagement til at beskæftige os med det endelige i alle retninger; til ære for ham. Det bestræber jeg mig på, både på studiet, som assistent og som højskolelærer.”