Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Jeg vil gerne være præst

Jeg læser ikke teologi for teologiens skyld, men fordi mennesker har brug for at høre evangeliet.

Af Mathias Richard Hansen, BA-studerende i teologi og mission på FIUC-DK, 23 år

Da jeg begyndte at læse på FIUC-DK, vidste jeg, at jeg var nødt til at finde mig et studiejob. Det er et vilkår for de fleste FIUC-DK-studerende, da vi jo ikke kan få SU som andre studerende. I udgangspunktet kan man tænke, at det da er irriterende, for så mister man jo noget af den tid, man kunne have brugt på studiet eller andre ting. Men jeg var så privilegeret at få et rigtig godt studiejob.

Et godt studiejob

Jeg har i snart et år været ansat som forkynder i Hvidovre Frimenighed, hvor min kone Kathrine og jeg kom i forvejen. Jeg er ansat i en 20 procents stilling – altså til en dags fuldtidsarbejde om ugen. Mit job består primært i at prædike og undervise i menigheden ved en del af vores gudstjenester. Desuden giver jeg vores konfirmander supplerende undervisning. Derudover har jeg flere mindre opgaver af forskellig karakter.

Bruger det jeg lærer

Noget af det jeg rigtig godt kan lide ved mit job er, at det forbinder teologien med almindelige menneskers liv og hverdag. Selvom det kan være spændende at dykke ned i nørdede teologiske emner, har jeg brug for, at mit teologistudium også sigter på noget andet end blot, at jeg selv skal blive klogere. Derfor er mit job i Hvidovre Frimenighed med til at give mening til de mange timer, jeg bruger på at læse tykke bøger og analysere græske tekster. Jeg får nemlig lov til at bruge de ting, jeg lærer på studiet på en langt mere praktisk måde.

Folk skal høre evangeliet

Mit arbejde er med til at minde mig om, at jeg ikke læser teologi for teologiens skyld, men fordi mennesker har brug for at høre evangeliet. Det bliver dejligt konkret for mig i mit arbejde, hvor folk er ligeglade med, hvilken kasus et ord står i, bare de kan få at vide, hvad det betyder for dem i deres liv med Gud.

Jeg vil gerne være præst

Når jeg en gang ude i fremtiden er færdig med at studere, vil jeg gerne arbejde som præst, underviser eller forkynder. Det giver mit studiejob mig mulighed for at tyvstarte med allerede. Det er jeg meget taknemmelig for. Det giver mig en masse praktisk erfaring samtidig med at det minder mig om, hvorfor jeg i det hele taget læser teologi.

Støt nu

MobilePayMobilePay: Hvis du ønsker fradrag, så skriv navn, adresse og cpr.nr. i beskedfeltet.