Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Det er aldrig for sent – eller for tidligt!

På FUIC-DK er det nemlig muligt at blive optaget på bachelorstudiet hvert år.

Det er aldrig for sent – eller for tidligt!

Af Louise Høgild, bach.theol.

Det er snart april, solen skinner og bebuder, at foråret er kommet. Forårssolen er ikke kun forårsblomster, solskin og en tyndere jakke. Den minder også om, at sommeren og studieoptag nærmer sig. Måske sider du lige nu og overvejer, om du skal søge ind på en videregående uddannelse. Måske ville du faktisk gerne læse teologi, men din drøm var DBI og uddannelsen FIUC-DK, og vi har kun optag til bacheloruddannelsen i lige årstal, og som bekendt er 2017 et ulige tal. Men jeg har en god nyhed til dig; det er nemlig muligt at starte stort set lige når du har lyst!

Fra CBS til DBI

For snart 5 år siden flyttede jeg til København. Jeg led under illusionen, at jeg skulle læse Interkulturel Markedskommunikation på Copenhagen Business School (CBS). I mit stille sind havde tanken om teologi strejfet mig, men jeg havde aldrig rigtig taget den seriøst. Jeg kom heldigvis ud af min vildfarelse og fandt ud af, at DBI kunne være stedet for mig. Desværre var der på det tidspunkt 1½ år til, at FIUC-DK-optagelsen på DBI igen havde optag. Jeg ringede til DBI, og en flink studievejleder kunne fortælle mig, at jeg uden problemer kunne starte efter jul på 2. semester og blot tage førstesemestersfagene senere, når det lige passede. Med ét var jeg ikke længere CBS’er men DBI’er, og jeg har ikke fortrudt det siden.

God hjælp fra undervisere

Det er selvfølgelig ikke udelukkende nemt at starte på et studium forskudt af ordinært optag. Selvstudie har fyldt en del, fordi fagene ikke har været udbudt, når det passede i min studieplan. Heldigvis har jeg fået hjælp af undervisere, som gerne ville optage undervisning og sende litteraturlister for at lette min læsning. Min studietid har også været præget af, at jeg ikke kun har været tilknyttet ét hold, men har haft undervisning med flere forskellige årgange. Det har nogen gange været ærgerligt, men på et lille sted som DBI lærer man hurtigt folk at kende.

Starter du på DBI og FIUC-DK til ordinær opstart, får du svar på spørgsmål, som du måske ikke engang havde nået at tænke på at stille. Studerer du derimod mellem årgangene, må du i højere grad huske selv at stille spørgsmål. Men det er altså ikke for sent at starte på teologi på FUIC-DK – bare fordi vi ikke befinder os i et lige årstal.

Kontakt studiekoordinator

Peter Funch Kofod
Studiekoordinator på FIUC-DK

studiekoordinator@dbi.edu
Tlf.: 33 69 55 21
Læs mere

Træffetid på kontoret: tirsdag, onsdag og torsdag 9-15.